2011. szeptember 28., szerda

András Sándor: Emberpassió - Jelenlegi ára: 765 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! EmberpassióA könyv listaára: 918 Ft. Leírás:
Olyan mindegy minek neveznek / Krisztusnak szögnek vagy keresztnek - / a három együtt vagyok - írja a kötetnyitó darabban (Magamra szögezve) az 1956 óta Nyugaton, az Egyesült Államokban élő költő, majd pedig a válogatott versek testes gyűjteménye e sorokkal zárul: érzésorgona / emberpassió / a mindenség játszik / emberen embert / érzékenyül (Örökhúsvét). Kezdet és végpont e két költeménye akár az életmű jelképe lehetne: e költészet a személyesből indul ki és világtávlatba, az univerzum végtelenjébe torkollik. A kereszthalál és a föltámadás metaforáiba fogja önmagából induló, univerzális horizontra jutó költészetét András Sándor. Az idehaza alig ismert költő nemzedékének egyik legtehetségesebb és legmesszebbre jutó tagja, akinek munkásságáról most teljesség-igényű képet ad e kötet, mely tartalmazza az Önmagát fújó harsonák alatt, a Rohanó oázis, a Mondolatok, az Üzenet nélkül iparkodó futár, valamint A teremtéselőtti ember című kötetek (az utóbbi: 9409142) anyagát, valamint az újabb versek ciklusát (Örökhúsvét). András Sándor költészete a lírai szubjektumból bomlik ki, és a filozófia, a létértelmezés magasába szárnyal föl, a minőségeszmény jegyében fogan. Egyszerre tárgyilagos és intellektuálisan elvonatkoztató költészet ez, melynek két legjellemzőbb eszköze az asszociáció és a paradoxon. Lenyűgöző fogalmi és nyelvi gazdagsággal szól a költő az élet végső kérdéseiről, sorsról, emberségről, hideg észről és forró szenvedélyről, tökélyről és esendőségről - a magában megtestesülő emberről. Ismeretelméleti kételyeket és szellemtörténeti dilemmákat fogalmaz meg, oly módon, hogy racionalizmusa kesernyés, rezignált, hangulata elégikus, sorslátása borongó (Nincs bennem más A folyónál Vándormadarakként Mióta stb. ). A versekben a sorsérzet filozofikus távlatot nyer, miközben a költő hol Weöres módján játszik szavakkal, ritmusokkal, versformákkal, rímekkel, hol meg zabolázhatatlanul szól szerelemről, történelemről, 1956-ról. A kötet nem egyszerűen jelentős lírai teljesítmény, de András Sándor hazai fölfedeztetése nyomán módosulhat az olvasó összképe kortárs líránk egészéről. Nagyobb gyűjteményekben helyet kell kapnia. ISBN: 963-8464-76-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 765 Ft

Az aukció vége: 2011-09-28 17:57
. András Sándor: Emberpassió - Jelenlegi ára: 765 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése